Witaj, zapraszam do obejrzenia moich prac wykonanych muliną, wełną, igłą, na drutach i szydełkiem. Czasami nie odpowiadam na niektóre komentarze. Wszystkie uważnie czytam.
tricoteuse Polska Polska Poland stitchingheart ptaszek gyhw7QUr87suOyWPwB insekten-0042.gif von 123gif.de myszka drutki Nie biorę udziału w zabawach blogowych. Nic nie sprzedaję i nie wykonuję na zamówienie. Dzielę się własnymi autorskimi wzorami, które są tu umieszczone.
Blog > Komentarze do wpisu
Znowu pierogi

 

 

Podczas wędrówek internetowych natknęłam się na przepis pierogowego ciasta, którego nie znałam.

 

Zobacz film z instrukcją - KLIKNIJ TUTAJ

 

Postanowiłam wypróbować przepis i zrobiłam pierogi z serem dla rodziny. Podczas pracy z ciastem miałam cały czas wątpliwości. Uda się? Nie uda? Jakie będzie, bo jest prawie ugotowane z mlekiem? Najbardziej intrygował mnie dodatek mleka i gotowanie zawartości garnka przed ostatecznym wyrobieniem ciasta. Miałam obawy, że ugotuję budyń.

 

Wrzuciłam składniki do garnka, pomieszałam, pogotowałam, wyrobiłam na blacie, dałam odpocząć, wywałkowałam, polepiłam, ugotowałam, zjadłam solidną porcję i jestem zachwycona.

 

Ciasto jest delikatne, sprężyste, podczas wałkowania nie klei się do rąk, dobrze się skleja, ugotowane smakuje wybornie.

 

Przepis zapisuję ku pamięci bo skorzystam z niego chętnie kolejny raz.

 

 

 

 

Przy okazji machnęłam pierogi z kaszą gryczaną i białym serem.

 

 

 

czwartek, 23 listopada 2017, xhaftx

Polecane wpisy

  • Metryczka Tosi

    We wrześniu przygotowałam obrazek dla maleńkiej dziewczynki KLIKNIJ tutaj Mała Tosia urodziła się w październiku a ja dopiero dokończyłam jej metryczkę. Ob

  • Większa robota...

    Mam teraz na drutach większą robótkę. Siedzę i dłubię w każdej wolnej chwili. Odłożyłam inne rozpoczęte dziergawki. Muszą poczekać aż do nich przysiądę. Wybrała

  • Szalik - jak strzałka

    Przedstawiam kolorowy szalik w ukośne paski, o którym mówię, że to brat chusty strzałki. Metoda dziergania na drutach jest podobna. Ukośne paski układają się ta

Komentarze
2017/11/25 18:57:17
Bardzo ciekawy przepis,musi być faktycznie super.
-
2017/11/25 19:12:53
Zrobiłam tak pierwszy raz i naprawdę ciasto jest świetne.