Witaj, zapraszam do obejrzenia moich prac wykonanych muliną, wełną, igłą, na drutach i szydełkiem. Czasami nie odpowiadam na niektóre komentarze. Wszystkie uważnie czytam.
tricoteuse Polska Polska Poland stitchingheart ptaszek gyhw7QUr87suOyWPwB insekten-0042.gif von 123gif.de myszka drutki Nie biorę udziału w zabawach blogowych. Nie sprzedaję, nie wykonuję na zamówienie haftów, dzianin. Dzielę się własnymi wzorami, schematami, które są tu umieszczone.
Blog > Komentarze do wpisu
Domowa piekarnia

 

Ostatnio więcej działam w kuchni. Testuję nowe przepisy, gotuję, piekę, kroję, siekam i dogadzam podniebieniom członków mojej rodziny. W przerwach łapię za druty i kończę dawno rozpoczęte prace.

Wczoraj odświeżyłam sobie umiejętność pieczenia domowego chleba.

Wyglądał tak:

 

 

Smakował i został pochłonięty do ostatniego okruszka.

 

Dzisiaj również działałam w domowej piekarni i upiekłam kolejny chleb.

Chyba wrócę do pieczenia chleba dla rodziny, bo naprawdę warto.

 

Mój dzisiejszy wypiek wygląda tak:

 

 

 

 

 

Przy okazji zrobiłam domowy majonez:

 

 

 

KLIK - przepis źródłowy i film instuktażowy - majonez domowy

 

Można dodać jeszcze płaską łyżeczkę cukru.

Zamiast soku z cytryny - ocet winny.

Warto spróbować z jakimi składnikami zamiennymi bardziej będzie smakować.

 

 

czwartek, 03 marca 2016, xhaftx

Polecane wpisy

  • Letnie pozdrowienia

    Wpadłam na momencik dać znać, że żyję, urlopuję się i odpoczywam, odpoczywam, odpoczywam. A przy okazji: Zgromadziłam trochę śliczności na jesienno - zimowe udz

  • Przerwa w nadawaniu

    Ogłaszam długi urlop blogowy.

  • Dzień Matki - prezent dla mamy

    Wczoraj z okazji Dnia Matki moja mama dostała ode mnie taki prezent: Włóczka - mieszanka jedwabiu z wełną merino, druty nr 2,75

Komentarze
2016/03/03 16:55:02
Wyglada bardzo smacznie,mnie niestety wychodza same "gnioty."Oczywiscie sa bezglutenowe /bo tylko takie moge/,ale nie sa smaczne.Zdecydowalam sie na na chlebek "na zakwasie" gryczany i wieczorem bede piec ,jak bedzie jadalny to sie pochwale.Twoj jest na drozdzach ?
-
2016/03/03 18:44:43
Tak, jest na drożdżach, według tego przepisu:
pracowniawypiekow.blogspot.com/2009/10/atwy-chleb-pszenno-zytni-dla.html
który został trochę zmodyfikowany przez mnie.
-
2016/03/03 21:56:43
Bez chemii , bez polepszaczy i konserwantow!
Swoj chlebek juz upieklam,ale na razie stygnie,a dopiero jutro skosztuje.