Witaj, zapraszam do obejrzenia moich prac wykonanych muliną, wełną, igłą, na drutach i szydełkiem. Czasami nie odpowiadam na niektóre komentarze. Wszystkie uważnie czytam.
tricoteuse Polska Polska Poland stitchingheart ptaszek gyhw7QUr87suOyWPwB insekten-0042.gif von 123gif.de myszka drutki Nie biorę udziału w zabawach blogowych. Nic nie sprzedaję i nie wykonuję na zamówienie. Dzielę się własnymi autorskimi wzorami, które są tu umieszczone.
Blog > Komentarze do wpisu
Domowa piekarnia

 

Ostatnio więcej działam w kuchni. Testuję nowe przepisy, gotuję, piekę, kroję, siekam i dogadzam podniebieniom członków mojej rodziny. W przerwach łapię za druty i kończę dawno rozpoczęte prace.

Wczoraj odświeżyłam sobie umiejętność pieczenia domowego chleba.

Wyglądał tak:

 

 

Smakował i został pochłonięty do ostatniego okruszka.

 

Dzisiaj również działałam w domowej piekarni i upiekłam kolejny chleb.

Chyba wrócę do pieczenia chleba dla rodziny, bo naprawdę warto.

 

Mój dzisiejszy wypiek wygląda tak:

 

 

 

 

 

Przy okazji zrobiłam domowy majonez:

 

 

 

KLIK - przepis źródłowy i film instuktażowy - majonez domowy

 

Można dodać jeszcze płaską łyżeczkę cukru.

Zamiast soku z cytryny - ocet winny.

Warto spróbować z jakimi składnikami zamiennymi bardziej będzie smakować.

 

 

czwartek, 03 marca 2016, xhaftx

Polecane wpisy

  • Otulacz z golfem

    Dokończyłam kolejną robótkę zalegającą w moim koszyku z rozpoczętymi dzianinami. Mam na zimę ciepły otulacz z golfem - szyjogrzej. Kiedyś zrobiłam już taki mode

  • Prosta, łatwa chusta

    Nieduża, prosta chusta zeszła z moich drutów. Teraz jest włożona do pudła i czeka aż nadejdą jesienne chłody. Wtedy wskoczy na czyjąś szyję w mojej rodzinie.

  • Co mam na drutach?

    Mam problem (od wielu lat, w zasadzie chyba od zawsze) nad skupieniem się i poświęceniem czasu jednej robótce od początku do końca. Zwykle wygląda to tak, że na

Komentarze
2016/03/03 16:55:02
Wyglada bardzo smacznie,mnie niestety wychodza same "gnioty."Oczywiscie sa bezglutenowe /bo tylko takie moge/,ale nie sa smaczne.Zdecydowalam sie na na chlebek "na zakwasie" gryczany i wieczorem bede piec ,jak bedzie jadalny to sie pochwale.Twoj jest na drozdzach ?
-
2016/03/03 18:44:43
Tak, jest na drożdżach, według tego przepisu:
pracowniawypiekow.blogspot.com/2009/10/atwy-chleb-pszenno-zytni-dla.html
który został trochę zmodyfikowany przez mnie.
-
2016/03/03 21:56:43
Bez chemii , bez polepszaczy i konserwantow!
Swoj chlebek juz upieklam,ale na razie stygnie,a dopiero jutro skosztuje.