Witaj, zapraszam do obejrzenia moich prac wykonanych muliną, wełną, igłą, na drutach i szydełkiem. Czasami nie odpowiadam na niektóre komentarze. Wszystkie uważnie czytam.
tricoteuse Polska Polska Poland stitchingheart ptaszek gyhw7QUr87suOyWPwB insekten-0042.gif von 123gif.de myszka drutki Nie biorę udziału w zabawach blogowych. Nie sprzedaję, nie wykonuję na zamówienie haftów, dzianin. Dzielę się własnymi wzorami, schematami, które są tu umieszczone.
Blog > Komentarze do wpisu
A może serniczek?

 

W pierwszy dzień października serwuję wszystkim pyszny sernik.

Jest jak słoneczko w ten jesienny czas.

 

 

 

 

 

Sernik upiekłam nie w swoim domu, na obcej kuchni i jak widać w dużej prostokątnej formie, ponieważ nie było tam tortownicy. 
Jest wyborny w smaku.

Elu K. dziękuję ci za podpowiedź, że sernik powinien przez 2 godziny wysychać w temperaturze 160 stopni, a nie piec się w wyższej. Sernik więc suszymy a nie pieczemy (tak ci powiedział cukiernik z Bliklego, sprawdziłam, miał rację). 

 

wtorek, 01 października 2013, xhaftx

Polecane wpisy

  • Chusta

    Duża chusta została wydziergana w Warszawie, Kołobrzegu i w pociągu. Wygląda tak:

  • Pozdrowienia z Kołobrzegu

  • Dla małolaty

    Tym razem zrobiłam obrazek na poduchę dla starszej dziewczynki. Wprowadziłam zmiany w oryginalnym schemacie. Podmieniłam część mulin DMC na Ariadnę.

Komentarze
2013/10/01 19:43:54
Proszę, prosze, jaka odmiana blogowa. Muszę dopytać czy można pominąć smarowanie papieru masłem i (może to dziwnie zabrzmi) masło miedzy blachę a papier, czy między papier a masę serową? Nigdy nie smarowałam papieru masłem, ale spotkałam już kilka przepisów z takim zaleceniem.
-
2013/10/01 19:49:34
W pieczeniu serników niuanse powodują ,że są one raz lepsze raz gorsze. Piekę często i niby tak samo a nie zawsze dobrze wychodzi! Wezmę pod uwagę Twoje uwagi odnośnie temperatury! Pozdrawiam!
-
2013/10/01 19:59:28
Papier do pieczenia smarujemy cieniutko masłem i na to wylewamy masę serową. Sernik siedzi w piekarniku pełne 2 godziny, dzięki zabiegom maślano - papierowym spód jest jak należy, nie przypieka się, trzyma wilgoć.

Ja z sernikami całe życie miałam problem. Dopiero ten przepis sprawdza mi się zawsze.
-
2013/10/01 20:24:40
Tego potrzebowałam,dziękuję za przepis,za każdym razem jak wchodzę do MDonalda,to sobie myślę,skąd tu wykombinować przepis na taki serniczek,a tu proszę.....
Po prostu Twój blog jest moim podręcznikiem,polecam go wielu osobom,serdecznie pozdrawiam Ania
-
2013/10/01 21:08:44
Cieszę się, że zaglądasz do mnie. Pozdrawiam.
-
2013/10/03 17:48:44
Od jakiegoś czasu czytam z przyjemnością wpisy na tym blogu. Jest to dla mnie relaks. Robię czerwona chustę na drutach, według podanego tutaj sposobu. Wczoraj upiekłam sernik, który jest przepyszny. Bardzo dziękuję, za radość, optymizm i ogromny spokój, który czuję spędzając tutaj czas.
-
2013/10/03 18:26:56
:-) Bardzo cieszę się z takich słów. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam ponownie.